Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας με εφόδιά του τις νέες καινοτόμες τεχνολογίες παρουσίασης τόσο των εκθεμάτων όσο και της ζωής των αρχαίων Αρκάδων και του πολιτισμού τους, ανοίγει τα φτερά του και προετοιμάζεται για την παρουσίασή του στο ‘Ιδρυμα ερευνών  Smithsonian στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

Με τίτλο θέματος «Διατηρώντας την Αρχαία Αρκαδία: Διάλογοι επάνω στην Αρχαιολογία και το Μουσείο Τεγέας στην Ελλάδα (Preserving Ancient Arkadia: Dialogues on the Archaeology and the Museum of Tegea in Greece)» το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας παρουσιάζεται την Τετάρτη 23 Μαρτίου στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν, από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας  Δρ Άννα Καραπαναγιώτου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση και ενημέρωση για τις αρχαιότητες της Αρκαδίας με συντονιστή τον Δρ Alexander Nagel, ερευνητή στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Smithsonian ο οποίος έχει συμμετάσχει σε αρχαιολογικά ερευνητικά  προγράμματα στη Τεγέα. Πρόκειται για έναν διάλογο σχετικά με τη διαδικασία και την εξέλιξη της έκθεσης, την Αρκαδική Αρχαιολογία καθώς και τα νέα διδάγματα από την πρόσφατη Αρχαιολογική έρευνα που διεξήχθη στην Τεγέα, στην καρδιά της Πελοποννήσου, όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας των ΗΠΑ.

Σημειωτέον ότι η εκδήλωση υποστηρίζεται από την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.
 

https://www.eventbrite.com/e/preserving-ancient-arkadia-dialogues-on-the-archaeology-and-the-museum-of-tegea-in-greece-tickets-22236524042